EITJES

Terwijl in Amerika gewelddadige ruzies tussen rappers aan de orde van de dag zijn, was het Engelse dance-wereldje tot nu toe heel vredig. Maar nu niet meer: triphopper Tricky, die op het podium zijn opgefokte beats benadrukt met boksbewegingen, kreeg het aan de stok met Goldie, koning van de al even opgefokte jungle-muziek.

In een club in New York daagde Goldie zijn collega uit met hem op de vuist te gaan. De reden was duidelijk: Goldie's vriendin, zangeres Björk, werkte eerder intensief samen met Tricky, en gaf toen hoog op van de speciale band die zij en Tricky met elkaar hadden. Tricky weigerde met Goldie te vechten, en verklaarde in een interview dat hij de strijd liever muzikaal voert: 'Elk in een hoek, een nummer maken, en onafhankelijke juryleden - dan veeg ik de vloer met hem aan!' Goldie vindt die oplossing blijkbaar meer iets voor eitjes, want onlangs liet Tricky, die de laatste maanden over de hele wereld zwerft, weten dat hij niet terug kan gaan naar Engeland, omdat hij zich daar niet veilig acht: “Goldie zit nog steeds achter me aan.”