TNT zoekt verdere expansie

Terwijl Bankers Trust Australia en Koninklijke PTT Nederland psychologisch oorlog voeren over de macht bij het Australische vervoersconcern TNT, zoekt TNT Worldwide onverdroten naar verdere expansiemogelijkheden. TNT is bezig in Zuid-Europa en Noord-Amerika nieuwe aanwinsten binnen te halen. Dit zei de financiële man, Charles Graham, donderdag bij de opening van een nieuw depot van TNT in Eindhoven.

Het nieuwe bedrijf in Eindhoven, dat 7,5 miljoen gulden heeft gekost, is gebouwd in verband met de snelle groei van het bedrijf in Nederland. De omzet verdubbelde in ons land in vijf jaar tijd. In het laatste boekjaar bedroeg hij 250 miljoen gulden. Ook in het lopende jaar verwacht TNT een toename met 20 procent. De groei in Nederland ligt boven de gemiddelde groei van de concernomzet.