Prijsvraag: Sinterklaas op Internet

Gelijk met zijn aankomst, afgelopen zaterdag, heeft Sinterklaas ook een eigen pagina op het computernetwerk Internet geopend. 'De Stoompage' heet hij.

Hier houdt Sinterklaas bij hoeveel nachtjes iedereen nog moet slapen voordat het 5 december is. Het liedje Zie ginds komt de stoomboot komt uit je computer en je kan via deze Internet-site alvast je schoen zetten - wel even een bijpassende schoen uitzoeken - waarna Sinterklaas je laat weten voor 5 december een e-mailtje te sturen met daarin de plaats waar je je cadeautje op kan halen.

De Pieten hebben op 'De Stoompage' van Sinterklaas veel spelletjes gezet. Zo moet je proberen zoveel mogelijk pepernoten te vangen die de Pieten over je scherm gooien, je eigen - gouden - cadeautje uit de zak van Sinterklaas pakken en de mijter van Sinterklaas opvrolijken met een smiley, hartje, aardbol of haaienvin. Ook roept Piet je hulp in bij het bezorgen van de pakjes: 'Zoek de juiste schoorsteen, waar zit het lichtknopje en pas op dat je de kadootjes niet laat vallen'.

Verder kun je je naam in chocoladeletters op het scherm laten verschijnen en helpen de Pieten je met het maken van een gedicht. 'Klik op een woord en de rijmwoorden verschijnen op je scherm'. Het gedicht kan je vervolgens via de Pieten versturen.

Ook kun je berichten achterlaten op een soort prikbord, maar pas op, want misschien leest Sinterklaas wel mee. Klets Piet in iedergeval wel. Tekeningen voor Sinterklaas kan je naar hem opsturen (e-mailen) waarna iedereen deze kan bekijken in de galerie. Wie meer wil lezen over Sinterklaas en Piet gaat naar 'Vroeger', waar je de geschiedenis van de viering van het Sinterklaasfeest en de meest gestelde vragen - en antwoorden - daarover vindt.

Waar Sinterklaas bij jou in de buurt zal zijn, laat hij ook weten op zijn Internet-site, maar je kunt het hem natuurlijk ook persoonlijk vragen.

De Stoompage van Sinterklaas is op Internet te vinden op: http://www.sint.nl. Om de Internet-site van Sinterklaas te bekijken moet je wel eerst de software FutureSplash naar je computer halen, maar hierbij wordt je geholpen door een Piet.

Tekeningen en verhalen voor de Kinderpagina kun je ook via Internet sturen. Het adres is: kind@nrc.nl. Je kunt hier ook de inzendingen voor de Sinterklaasprijsvraag naar toe sturen. Vorige week vroegen we jullie een nieuw lied (tekst en/of muziek) voor de Sint te sturen. De maker van het mooiste lied wint zijn naam in chocoladeletters. De inzendingen moeten voor 29 november binnen zijn. Zet je naam, adres en leeftijd op de inzending. Stuur ze via Internet of naar Prijsvraag Sinterklaas, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.

    • Lara Ankersmit