Emissiekoers Hoek Loos 169 gulden

Hoek Loos (industriële gassen) heeft 600.591 nieuwe aandelen geplaatst tegen een koers van 169 gulden. De prijs is gebaseerd op de slotkoers van woensdag, die 170 gulden bedroeg.

Ongeveer 75 procent van de stukken is afgenomen door de bestaande grootaandeelhouders, te weten Linde AG, in het bezit van 58 procent van de aandelen en Amev/VSB, ING, Allianz en F. Loos, alle in het bezit van iets meer dan 5 procent. De rest gaat naar voornamelijk Nederlandse particulieren en institutionele beleggers.

Bij elkaar levert de emissie 101,5 miljoen gulden op. Met dit geld wil Hoek Loos de overneming van de Amerikaanse gassenproducent Sunox deels bekostigen. Hoek Loos maakte eerder bekend maximaal 750.000 aandelen te willen plaatsen. Volgens ABN Amro Rothschild, de bank die de emissie verzorgt, is er echter geen sprake van tegenvallende interesse. “Er was meer vraag dan aanbod. Hoek Loos wilde 100 miljoen gulden binnenhalen. Dat is gelukt.”