Der Spiegel trekt beschuldiging tegen Stones in

HAMBURG, 22 NOV. Het Duitse weekblad Der Spiegel heeft zijn beschuldigingen aan het adres van de Rolling Stones over het playback tijdens optredens in Duitsland ingetrokken.

Der Spiegel meldde een jaar geleden dat de Stones tijdens hun Voodoo lounge-tournee delen van concerten hadden geplaybackt. Het blad zal in een van de volgende nummers een rectificatie plaatsen, aldus de advocaat van de Rolling Stones Walter Scheuerl. Beide partijen sloten een overeenkomst waarin is vastgelegd dat Der Spiegel de beschuldiging niet mag herhalen op straffe van een boete van 15.000 mark. Van hun kant zien de Stones zien af van hun eis tot schadevergoeding.

Der Spiegel publiceerde vorig jaar september een onderzoek van geluidsspecialisten die aan de hand van geluidsbanden en -grafieken vaststelden dat sommige liedjes bij verschillende concerten precies hetzelfde klonken. Zelfs de kracht van de drumslagen, de foutjes en pauzes waren volgens hen identiek. De Stones hebben de beschuldigingen steeds met kracht tegengesproken. (AFP)