De boze theepot (6)

Zuchtend liep de Boze Theepot een rondje om de Russische Samovar, die hij gekocht had op de rommelmarkt. Geen krasje, geen deukje kon hij ontdekken.

'Als je maar niet denkt dat je hier op de schoorsteenmantel komt of in een vitrinekast', voegde hij het verbouwereerde theezetapparaat toe. Het apparaat slikte iets weg en fluisterde onderdanig: 'Ik ben hier om kopjes af te wassen en te dweilen.'

'En vuilniszakken buiten te zetten en de toiletpot schoon te borstelen en hier en daar een kwastje verf te zetten', vulde de Boze Theepot aan. 'En je slaapt in de gangkast. Gezellig, tussen de stofzuiger en de ragebollen.' Ongeduldig greep de Boze Theepot de Russische Samovar bij een handvat en duwde hem richting keuken. 'Actie!' riep hij, 'de dweilen en de schuursponsjes popelen in het aanrechtkastje!'