Caravan RAI

Foto: AMSTERDAM - Bezoekers aan de vandaag geopende Kampeer en Caravan RAI vergapen zich aan caravans, tenten, vouwwagens en kampeerauto's. Tot en met woensdag 27 november exposeren fabrikanten op 222 stands de laatste trends en primeurs op kampeergebied. Noviteiten zijn caravans met een derde remlicht en koolmonoxide-detector en caravans die geschikt zijn voor expedities door vrijwel onbegaanbaar terrein.

Behalve de stands met kampeerprodukten zijn er diverse activiteiten. Het Technische Paviljoen heeft als centraal thema onderhoud. Op het paviljoen staat een 'onderhoudscaravan' waar bezoekers tips krijgen over het verwisselen van banden, het aankoppelen van caravan of vouwwagen of het klaarmaken van de caravan voor de winterstalling.

Het Technische Paviljoen houdt ook de wedstrijd 'Caravan Technicus van het Jaar'. Caravantechnici kunnen hun vakbekwaamheid aan een jury demonstreren die hen beoordeelt op het verrichten van een keuring en het opstellen van een reparatieplan bij schade.

De wedstrijd is bedoeld om technische bekwaamheden van de caravantechnici bevorderen en dient tegelijk als demonstratie voor het publiek om het belang van regelmatig en vakkundig onderhoud te beklemtonen. (Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)