Bosvelt helpt Twente aan belangrijke zege

ROTTERDAM, 22 NOV. FC Twente heeft Heerenveen gisteravond de eerste nederlaag op vreemde bodem bezorgd. In het Diekman-stadion won Twente met 2-1 van het elftal van trainer Foppe de Haan. Twente steeg naar de vierde plaats in de tussenstand en passeerde Heerenveen. De Graafschap deed goede zaken door op de Vijverberg met 2-0 van FC Groningen te winnen.

Bij Twente was Paul Bosvelt de gevierde speler. De middenvelder die volgend seizoen voor Feyenoord uitkomt, maakte beide treffers voor de thuisclub. Bij het eerste doelpunt ging doelman Hans Vonk van Heerenveen zwaar in de fout. Hij liet het slappe schot van Bosvelt uit zijn handen glippen. In de tweede helft schoot Bosvelt de bal onhoudbaar in het Friese doel. Bosvelt had dit seizoen nog niet eerder gescoord voor Twente.

Bij Heerenveen redde de Deen Jon-Dahl Tomasson met een schitterende volley de sportieve eer. De Deense aanvaller heeft dit seizoen al negen goals gemaakt. Tomassons persoonlijke succes kon de eerste uitnederlaag van Heerenveen niet verhinderen. Romeo Wouden raakte nog wel de lat. Een aantal scrimmages werden door Twente-doelman Sander Boschker probleemloos uit het strafschopgebied gewerkt.

Twente-coach Hans Meyer was na afloop tevreden. “Het eerste uur hebben we onze beste thuiswedstrijd tot nu toe gespeeld. Iedereen was zeer geconcentreerd. In de slotfase hadden we niet meer de kracht door te zetten, daarom werd het nog even moeilijk.”

Bij De Graafschap heerste een jubelstemming na de negende competitiezege. De Doetinchemse ploeg heeft zich goed hersteld van de serie nederlagen aan het begin van deze maand. Gisteravond was De Graafschap veel sterker dan FC Groningen, dat zich in de degradatiezône bevindt.

Bij De Graafschap was Eric Viscaal de grote man. Nadat zijn ploeggenoot Hendriks halverwege de tweede helft voor 1-0 had gezorgd, bracht Viscaal de beslissing met een wonderschone boogbal. Vlak voor tijd schepte hij de bal van de rand van het strafschopgebied over de Groningse keeper Patrick Lodewijks.