Onderzoek naar Di Rupo doorverwezen

BRUSSEL, 21 NOV. Een speciale Belgische parlementaire commissie van fractievoorzitters heeft het onderzoek tegen vice-premier Di Rupo doorverwezen naar het Hof van Cassatie, het hoogste Belgische Gerechtshof.

Dat heeft de voorzitter vanmorgen bekendgemaakt. Di Rupo wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens. Volgens de voorzitter zal het Hof “uiterlijk 9 december” de Kamer inlichten of strafrechterlijke vervolging van de vice-premier gerechtvaardigd is. Tijdens zijn verhoor - dat achter gesloten deuren plaatshad - onderstreepte Di Rupo, die in België bekend staat als 'discreet' homoseksueel, dat hij alleen maar seksuele contacten heeft gehad met volwassenen. De 'aanbeveling' van de commissie zou vandaag nog bekrachtigd worden tijdens een plenaire zitting van het parlement. Tijdens het onderzoek blijft Di Rupo in functie. Woordvoerders van de politieke partijen in de coalitieregering zeiden gisteren daar geen bezwaar tegen te hebben. Uit een opiniepeiling van blijkt overigens dat 49 procent van de ondervraagden vindt dat Di Rupo onmiddellijk moet aftreden, terwijl 42 procent geen bezwaar heeft tegen zijn aanblijven. (AFP, AP)