Nederlandse bouwers in race om stadion Schalke

Een combinatie van Ballast Nedam en HBG-dochter HBM is in de race voor de bouw van een superstadion voor voetbalclub Schalke 04 in Gelsenkirchen. Een woordvoerster van Ballast Nedam heeft dat gisteren bevestigd.

Schalke 04 heeft plannen liggen voor de bouw van een luxueus stadion dat ongeveer 330 miljoen gulden gaat kosten. Net als bij de ArenA van Ajax in Amsterdam moet het dak kunnen bewegen. Wie er verder belangstelling hebben, wist de woordvoerster niet.

Ballast Nedam bouwde samen met BAM Holding uit Bunnik de ArenA. Het concern heeft veel ervaring opgedaan met de bouw van voetbalstadions. Behalve de ArenA was het concern onder meer ook betrokken bij de bouw van nieuwe onderkomens voor Britse clubs in Newcastle, Southern-on-Sea en Northampton. Op dit moment verrijst er voor 40 miljoen gulden een nieuw stadion voor Sunderland AFC.