ILLUSTRATIE 96

Ruim honderd illustraties van leden van de Nederlandse vereniging van illustratoren (NIC) hangen tot en met 1 dec op de jaarexpositie van de vereniging die ditmaal wordt gehouden in De Zaaijer in Amsterdam.

Het werk werd uit de inzendingen geselecteerd door een ledenjury, die ook prijzen toekende in vier verschillende categorieën. Een overkoepelende jaarprijs zat er echter niet bij, zo oordeelde de vakjury onder leiding van Wim Crouwel. Wel werden drie illustratoren, Anke Kresse, Theo Seesing en Guusje Kaayk, genomineerd. Tegelijk met de NIC-expositie toont de Stichting Hans G. Kresse een expositie met illustraties, strips en informatief materiaal van en over deze kunstenaar. Ilustratie 96, t/m 1 dec. De Zaaijer, Keizersgracht 22, Amsterdam. Open dag van 10u30-18u30. Catalogus ƒ 15,-. (BvL).