Grasshoppers maakt het zichzelf moeilijk

ROTTERDAM, 21 NOV. Grasshoppers heeft niet geprofiteerd van de misstap van Ajax. De Zwitsers verloren gisteren in groep A van de Champions League verrassend met 2-1 van Glasgow Rangers. Bij winst had de ploeg uit Zürich zich al kunnen verzekeren van de kwartfinales van de Europa Cup voor landskampioenen. Glasgow was al uitgeschakeld.

Juventus en Porto waren al geplaatst voor de kwartfinales, Borussia Dortmund en Atletico Madrid uit Groep B voegden zich daar bij. De Duitsers speelden met 2-2 gelijk tegen Widzew Lodz, de Spaanse kampioen had tegen Steaua Boekarest ook genoeg aan een gelijkspel: 1-1. Porto verspeelde in Groep D de eerste punten. Thuis tegen AC Milan werd het 1-1. Davids scoorde voor de Italianen. AC Milan heeft voldoende aan een gelijkspel tegen Rosenborg om een plaats bij de laatste acht te veroveren. De Noren wonnen thuis met 1-0 van Göteborg.

De vooruitzichten voor Manchester United in Groep C op kwalificatie zijn slecht. Gisteren leden de Mancunians tegen Juventus de tweede thuisnederlaag op rij in een Europees toernooi sinds veertig jaar, na het verlies tegen Fenerbahce drie weken geleden. Del Piero bezorgde Juventus uit een strafschop de overwinning: 0-1. De Engelsen spelen de laatste wedstrijd tegen Rapid Wien, dat thuis met 1-0 van Fenerbahce verloor. De Turken hebben een punt meer dan Manchester United en spelen de laatste wedstrijd thuis tegen Juventus.