FESTIVAL INFORMATIE

Bel voor informatie en reserveringen de IDFA-lijn: = (020) 6 26 19 39.

Locaties

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam heeft plaats op de volgende locaties:

De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10

Pers-, gasten- en publieksbalie. Bij de publieksbalie (in de Kleine Zaal) kunt u terecht voor alle informatie, voorverkoop en reserveringen. In de Balie hebben ook het Gesprek van de Dag, Een Laat Gesprek, de talkshows en het seminar plaats.

Arthouse Alfa

Hirschpassage 4

IDFA-filmprogramma

VPRO Sneak Preview op vrijdag 29 november

NRC Handelsblad Dag op zaterdag 30 november

Calypso Theater

Marnixstraat 400-402

IDFA-filmprogramma

Nederlands Filmmuseum

Vondelpark 3

IDFA-filmprogramma

City-theater

Kleine-Gartmanplantsoen 13-25.

Openingsavond op donderdag 28 november (besloten)

Paradiso

Weteringschans 6-8

FORUM, de internationale co-financieringsmarkt voor de documentaire film op 4, 5 en 6 december (besloten).Kaartverkoop

reserveren en

informatie

Voor kaartverkoop, reserveren en informatie kunt u terecht in de Balie (Kleine Zaal). De hier gevestigde publieksbalie en centrale kassa zijn op maandag 25 november en dinsdag 26 november geopend van 12 uur tot 19 uur en van woensdag 27 november tot en met donderdag 5 december van 10 uur tot 20.30 uur. U kunt hier terecht voor: alle informatie over het programma, eventuele wijzigingen, locaties, kaartverkoop en verkoop van festivalartikelen zoals catalogi, pins en posters. Passe-partouts, drie-, vijf-, tienrittenkaarten en dagkaarten kunt u alleen hier kopen (dus niet bij de bioscopen).

Kassa's Arthouse Alfa, Calypso en Nederlands Filmmuseum

De kassa's van Arthouse Alfa, Calypso en het Nederlands Filmmuseum zijn vanaf donderdag 28 november geopend vanaf 11 uur. Alleen losse kaartverkoop.

Telefonisch reserveren

Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf vrijdag 22 november van 12 uur tot 19 uur via de IDFA-lijn: = (020) 6 26 19 39 (ook in het weekeinde). Vanaf woensdag 27 november kunt u telefonisch reserveren van 10 uur tot 20.30 uur.

Toegangskaarten en gereserveerde kaarten voor àlle voorstellingen, zijn - in verband met eventuele programmawijzigingen - slechts één dag van tevoren verkrijgbaar bij de publieksbalie.

Op de dag van de voorstelling kunt u voor de voorstellingen in Arthouse Alfa en de Balie toegangskaarten verkrijgen bij de kassa van Arthouse Alfa èn bij de centrale kassa in de Balie. Voor de voorstellingen in het Nederlands Filmmuseum en Calypso kunt u op de dag van de voorstelling alleen ter plaatse terecht.

Belangrijk

Iedereen, dus ook passe-partout- en dagkaarthouders, moeten in het bezit zijn van een geldig plaatsbewijs.

Iedereen die in het bezit is van een drie-, vijf- en tienrittenkaart moet alsnog een plaatsbewijs voor de voorstelling afhalen.

Passe-partouts en dagkaarten geven alleen toegang tot de reguliere voorstellingen en niet tot speciale evenementen.

Reserveren op de dag zelf is niet mogelijk.

Gereserveerde kaarten moeten uiterlijk een half uur voor aanvang van de voorstelling worden afgehaald.

Alleen plaatsen worden gereserveerd, geen stoelnummers.

Slechts een gedeelte van het aantal beschikbare plaatsen komt voor reservering in aanmerking, zodat op de dag van de voorstelling zelf altijd nog kaarten beschikbaar zijn.

Kaartsoorten & prijzen

Losse kaart ƒ 12,50

Losse kaart films langer dan 135 minuten ƒ 16

5-rittenkaart ƒ 50

10-rittenkaart ƒ 90

Dagkaart ƒ 50

Passe-partout ƒ 175

Catalogus ƒ 17,50

Korting

Studenten-passepartout ƒ 100 (op vertoon van geldige collegekaart)

10-rittenkaart ƒ 85 (met bon uit programmakrant van NRC Handelsblad)

3-rittenkaart ƒ 30 (op vertoon van geldige collegekaart of CJP-pas)

Losse kaart ƒ 10 (met bon uit NRC Handelsblad of op vertoon van geldige Stadspas)

Losse kaart films langer dan 135 minuten ƒ 13,50 (met bon uit NRC Handelsblad of op vertoon van geldige Stadspas)

Actuele informatie

In het programma, zoals afgedrukt in de NRC Handelsblad Festivalkrant, kunnen wijzigingen optreden. Het juiste dagprogramma wordt aangegeven op de programmaborden die te vinden zijn op alle festivallocaties en op de monitoren bij de centrale kassa in de Balie. In de Festival-dagkrant - met daarin tevens artikelen, vraaggesprekken en (festival)wetenswaardigheden - is eveneens het juiste dagprogramma opgenomen.

De Festival-dagkrant is op alle locaties gratis verkrijgbaar. De meest actuele programma-informatie vindt u tijdens IDFA op AT5 TEXT-pagina 717.

IDFA's dagjournaal

Dagelijks blikt IDFA in samenwerking met de Nederlandse Film- en Televisieacademie en AT5 vooruit met een IDFA-dagjournaal. De journaals zijn te zien via monitoren op diverse festivallocaties.

IDFA op Internet

IDFA is te vinden op het Internet en wel op de IDFA Home Page van Documentary Film Site (DFS). Via deze digitale databank van de documentaire kunnen filmmakers live chatten, werk etaleren en nieuwtjes uitwisselen. Op IDFA's homepage is allerhande informatie opgenomen zoals IDFA's programma-informatie maar ook circa 25 fragmenten van IDFA's competitieprogramma.

Gesprek van de Dag en Een Laat GesprekDagelijks om 16 uur heeft in de NRC Handelsblad Salon het Gesprek van de Dag plaats. Om 22.30 uur is er Een Laat Gesprek in de Grote Zaal van de Balie. Raymond van den Boogaard en Hans Beerekamp, beiden redacteuren van NRC Handelsblad, verzorgen dagelijks live vraaggesprekken met (inter)nationale filmmakers over opmerkelijke films.

Openbaar Vervoer

IDFA is vanaf Amsterdam CS bereikbaar met tram 1, 2 en 5 (halte Leidseplein). Elke nacht en elk uur rijden vanaf Amsterdam CS nachttreinen naar Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam. Tijden: naar Utrecht: 0.35, 1.17, 2.17 uur enz.; naar Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam: 0.22, 0.43, 1.45, 2.45 uur enz.