Olajuwon kampt met hartstoornis

HOUSTON, 20 NOV. Basketballer Hakeem Olajuwon is gisteravond tijdens de wedstrijd van de Houston Rockets tegen de Minnesota Timberwolves (122-93) opgenomen in het ziekenhuis.

De 34-jarige Nigeriaanse center met Amerikaans paspoort had last van hartritmestoornissen. Olajuwon, lid van Dream Team III dat in Atlanta goud behaalde, scoorde in de eerste helft tien punten en had vijf rebounds. In het begin van het derde kwart verliet hij het veld en werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Houston. Zijn toestand bleek niet ernstig. Olajuwon, de beste speler van 1994 en elfvoudig All Star die de Rockets in 1993 en '94 naar de NBA-titel leidde, had in 1991 last van bloedstolsels. Sindsdien krijgt hij bloedverdunners en draagt hij om het linkerbeen een elastieken band om de bloedcirculatie te verbeteren.