Nederlandse volleybalploeg verslaat Japan

OSAKA, 20 NOV. De Nederlandse volleybalploeg heeft vanmiddag in Osaka ook zijn tweede wedstrijd in het World Super Challenge-toernooi gewonnen.

Gastland Japan werd met 3-1 verslagen: 15-5, 14-16, 15-0 en 15-3. Opnieuw begon Latuhihin als spelverdeler. Aanvoerder Blangé is niet helemaal fit. Hij werd tijdens de eerste set in de kleedkamer aan zijn rug behandeld. Blangé kwam in de slotfase van de tweede set in het veld. Ook Italië is na twee speelronden nog ongeslagen. De wereldkampioen verloor vandaag tegen Korea één set. Japan heeft nu twee verliespartijen. De thuisploeg werd tegen Nederland door zo'n 3.500 gillende schoolmeisjes aangemoedigd. Het publiek raakte buiten zinnen toen Japan in de tweede set gelijke tred met de olympisch kampioen hield en zelfs met 16-14 won. De daaropvolgende set won Nederland met 15-0. De belangstelling voor de wedstrijd in Osaka viel tegen.