Directie van nieuwe beurscombinatie

AMSTERDAM, 20 NOV. De aanstaande fusie tussen de EOE-Optiebeurs en de Amsterdamse Effectenbeurs is weer een stap dichterbij gekomen. Vanochtend werd de samenstelling van de directie van de combinatie bekendgemaakt.

Zoals verwacht wordt G. Möller president-directeur van de vennootschap, de Amsterdam Exchanges AEX. Verder treden P. Bezemer, J. Brouwer en R. de Soet tot de directie toe.

Möller verkaste begin dit jaar van MeesPierson in Londen naar de Optiebeurs. Direct bij zijn overgang werd duidelijk dat hij was aangetrokken om de gewenste fusie van beide beurzen te leiden.

Bezemer is net als Möller afkomstig van het Londense kantoor van MeesPierson. Naast directeur van de AEX zal hij ook directievoorzitter worden van de Amsterdam Security Depository (ASD), waarin de clearing-activiteiten van beide beurzen worden ondergebracht. Brouwer, afkomstig van de Effectenbeurs, zal als directievoorzitter van de werkmaatschappij AEX-Effectenbeurs de handel in aandelen en obligaties gaan leiden. De Soet, afkomstig van de Optiebeurs, wordt benoemd tot directievoorzitter van de werkmaatschappij AEX-Optiebeurs. Op 4 oktober werden de fusieplannen van de Optie- en Effectenbeurs bekendgemaakt. Samen hopen de beurzen de internationale concurrentie beter aan te kunnen. Voorzitter baron van Ittersum van de Vereniging van Effectenhandel wordt commissaris van de AEX. (ANP)