Burgemeester Peper wil Feyenoord-Ajax zondag vervroegen

ROTTERDAM, 20 NOV. De burgemeester van Rotterdam, Bram Peper, heeft aangekondigd zondag de competitiewedstrijd Feyenoord-Ajax in de Kuip te willen vervroegen. Hij meent dat massale toeloop van Amsterdamse en Rotterdamse supporters bij daglicht beter te controleren is dan aan het begin van de avond. De wedstrijd is vastgesteld om zes uur, Peper wil dat het duel om half drie begint.

De KNVB gaat daarmee echter niet akkoord. Een woordvoerder van de voetbalbond liet weten dat de bond er alles aan doet de wedstrijd op het vastgestelde tijdstip van zes uur te laten beginnen. “Vooralsnog begint de wedstrijd op de afgesproken tijd”, aldus een woordvoerder van de bond. “Dat heeft niets te maken met de rechtstreekse tv-uitzending, wel met de afspraken die voor de competitie zijn gemaakt met de burgemeesters en politie. Wij gaan niet akkoord met half drie en zijn in overleg over andere mogelijkheden.

“Vóór het seizoen heeft de politie erin toegestemd dat het duel om zes uur zou beginnen. En daar houden wij ons aan.”

Feyenoord maakt geen bezwaar tegen een nieuw tijdstip voor de wedstrijd tegen Ajax. De verschuiving zou voorzitter Van den Herik niet slecht uitkomen. Het aanvangstijdstip van half drie maakt een live-uitzending van het duel op Sport7 hoe dan ook onmogelijk. Van den Herik die geen toestemming wil geven voor een rechtstreeks tv-verslag op Sport7 zolang de Kuip niet is uitverkocht zei: “Soms hangt het leven van toevalligheden aan elkaar. Misschien begint de KNVB weer een kort geding tegen de gemeente. Twee jaar geleden heeft de bond een dergelijke zaak al eens verloren.”

Voor het duel in de Kuip zijn nog 10.000 kaarten te koop. Van den Herik: “Ik had best een gebaar naar de KNVB en Sport7 willen maken, als de KNVB eerst onze rechten erkent. Als het duel om zes uur zou worden gespeeld en de Kuip vol of bijna vol zou zijn, had ik misschien toch wel toestemming gegeven voor een live-uitzending. Als blijk van goede wil. Maar dat is nu niet meer aan de orde.”