Beter Bed neemt Dormael over

Beter Bed, de Udense keten van slaapkamerspeciaalzaken die eind dit jaar of begin 1997 naar de Amsterdamse effectenbeurs wil, heeft overeenstemming bereikt met de Dormael Groep uit Soesterberg over de overname van Dormael Slaapkamers.

Dormael heeft negen filialen, voornamelijk in het midden en westen van Nederland. Het bedrijf telt veertig medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van ongeveer 17 miljoen gulden.

Door de overname verwerft Beter Bed een positie in het hoge segment van de slaapkamermarkt. De huidige formule van de beurskandidaat richt zich vooral op het middensegment. Beter Bed wil beide formules onafhankelijk voortzetten en uitbreiden. Voor Dormael Slaapkamers mikt de onderneming op ongeveer 25 filialen. Beter Bed telt 52 vestigingen en is de enige keten van slaapkamerspeciaalzaken met landelijke dekking. Het bedrijf heeft drie eigen fabrieken, in Uden en Polen. De winst bedroeg vorig jaar 8,7 miljoen gulden op een omzet van 118 miljoen gulden.