Polynorm neemt Franse deurenfabrikant over

Polynorm neemt een belang van 51 procent in de Franse fabrikant van binnendeuren en deurkozijnen Blocfer. Blocfer en Polynorm, vooral bekend als toeleverancier van de automobielindustrie, verwachten met de samenwerking van elkaars kennis te kunnen profiteren.

Ook wil Polynorm met de deelneming zijn positie op de Franse markt verstevigen. Blocfer is gevestigd in Argentat. Er werken 125 mensen en het bedrijf is winstgevend, aldus Polynorm. Blocfer is in Frankrijk marktleider op het gebied van deuren met speciale toepassingen zoals brandwerendheid, akoestische of warmte-isolatie.

Polynorm verwacht dat het resultaat zich in het tweede halfjaar krachtig zal herstellen ten opzichte van het eerste halfjaar van 1996, toen de netto winst uitkwam op 6,5 miljoen gulden. De winst zal het niveau van het tweede semester van 1995 echter niet halen. Voor 1997 wordt groei van omzet en resultaat verwacht.