KLM beschuldigt British Airways van 'pesterijen'

British Airways probeert te verhinderen dat KLM-partner Kenya Airways toestemming krijgt een vlucht van Londen op Nairobi via Amsterdam uit te voeren. De KLM spreekt van 'pesterijen'. Het is zeer de vraag of de eerste vlucht, voor komende vrijdag gepland, kan doorgaan.

De Britse autoriteiten weigeren Kenya Airways tot nu toe toestemming voor de vlucht van Londen naar Amsterdam. Redenen voor de weigering zijn niet aangevoerd.

“De Britten zijn lastig, we begrijpen deze opstelling niet”, stelt een woordvoerder van de KLM. Hij wijst er op dat de nieuwe dienst niet concurreert met bestaande vluchten tussen Amsterdam en Londen, omdat passagiers die in Londen opstappen allemaal doorvliegen naar Nairobi.

De wekelijkse 'cirkelvlucht' Nairobi-Londen en vervolgens Amsterdam-Nairobi is de eerste invulling die de KLM en Kenya Airways willen geven aan hun samenwerking. De KLM verwierf begin dit jaar een aandeel van 26 procent in de Keniaanse maatschappij en troefde daarmee British Airways af.