Eman vindt kritiek op Aruba te hard

ROTTERDAM, 19 NOV. De zware kritiek van de fractievoorzitters van de vier grote partijen op het bestuur van Aruba is “onterecht hard”. Dit stelt minister-president Eman van Aruba in een artikel dat hij voor deze krant heeft geschreven. Volgens Eman hebben de fractievoorzitters zich te veel laten leiden door “de kennelijk nog bij sommige delen van Nederland dominante negatieve perceptie van ons land”.

VVD-fractieleider Bolkestein zei afgelopen zaterdag dat het eiland in een situatie terecht kan komen, dat vanuit Nederland hoger toezicht moet worden uitgeoefend. Eerder noemde hij het eiland al een roversnest. De Arubaanse minister-president verwijst naar het vorige maand verschenen rapport van een commissie onder leiding oud-minister De Ruiter, waarin wordt geconstateerd dat Aruba een veilig en ordelijk land is. Hij roept de Nederlandse politiek op de toekomst van Aruba niet te belasten met uitspraken die soms ondoordacht zijn. Volgens hem heeft Aruba niets te verbergen. “Met open vizier strijden spreekt Aruba aan. Maar niet met vasthouden aan onbewezen stellingen en volharden in onnodig beschadigende aantijgingen”, aldus Eman. “Op het gevaar af zelfingenomen te worden: Aruba is op de goede weg, wat sommige kritikasters er ook van vinden.”