Baan verwacht lichte verwatering aandeel

Software-producent Baan neemt het Amerikaanse bedrijfje Antalys over. Om de transactie te bekostigen geeft Baan eigen aandelen uit en ruilt die met de aandelen Antalys. De overname zal “enige verwatering van de winst per aandeel” teweegbrengen, aldus een woordvoerder.

Hoe groot de emissie zal uitpakken kon de woordvoerder niet zeggen. Het aantal nieuw uit te geven stukken zal zeer gering zijn. Antalys is een bedrijfje met ongeveer 120 werknemers.

Baan wil Antalys na de overname zelfstandig laten voortbestaan. Baan is in 1978 eerder dan Antalys gestart en telt nu 2.000 werknemers. Over de eerste negen maanden van dit jaar behaalde Baan een omzet van 264,1 miljoen dollar tegen 140,7 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De winst verdrievoudigde tot 9,3 miljoen dollar.