Van der Lee stopt met judo

ROTTERDAM, 18 NOV. Judoka Monique van der Lee stopt met onmiddellijke ingang. Dat heeft zij het afgelopen weekeinde bekend gemaakt. Als reden noemt de 23-jarige wereldkampioene gebrek aan motivatie. Ze doet zaterdag ook niet meer mee aan de nationale kampioenschappen voor vrouwen in Den Bosch.

“Tijdens het Europees kampioenschap voor landen in St. Petersburg verloor ik mijn partij. Het deed me totaal niets”, verklaarde Van der Lee in het sportjournaal van Sport7. “Normaal gesproken baal ik ontzettend als ik niet win.”

Van der Lee veroverde vorig jaar in het Japanse Chiba de wereldtitel in de klasse alle categoriën. Het was het hoogtepunt in haar loopbaan. De Brabantse was tien keer Nederlands kampioene en vier keer Europees kampioen. De laatste Europese titel behaalde ze in mei dit jaar tijdens de EK in Den Haag. Aan de Olympische Spelen nam ze nooit deel. In Atlanta dit jaar ontbrak ze omdat ze de kwalificatiestrijd met Angelique Seriese verloor.

Van der Lee is ook een van de vier judoka's die dit jaar bij de judobond en justitie een klacht indienden tegen coach Peter Ooms. Naast Van der Lee beschuldigden Irene de Kok, Anita Staps en Monique Grouw Ooms van seksuele intimidatie. De zaak dient binnenkort bij de politierechter in Breda.