Popgroep Normaal stopt misschien

ZELHEM, 18NOV. De Achterhoekse poproep Normaal heeft alle activiteiten voor onbepaalde tijd opgeschort en overweegt te stoppen. De 22ste 'Veldtocht', die volgend jaar juni van start zou gaan, staat op losse schroeven.

Jolink heeft besloten zich tot februari helemaal terug te trekken en zal dan bekend maken of hij met Normaal verder wil. “Mocht Bennie er een punt achter zetten, dan voorzie ik het einde van Normaal, want ik acht de kans zeer klein dat we verder gaan met een nieuwe zanger”, zei Normaal-manager Martin Jansen.

Jolink zelf wil geen commentaar geven. Hij heeft zich teruggetrokken in zijn Achterhoekse woonboerderij. Volgens de Normaal-manager is het artiestenbestaan de zanger te veel geworden. De nu 50-jarige Jolink was in 1975 de oprichter van de Achterhoekse band. (ANP)