NAC-Ajax

NAC won gemakkelijk met 2-0 van Ajax. Na 13 minuten kwamen de Bredanaars op voorsprong. Vidmar kon vanaf zijn eigen helft ongehinderd het strafschopgebied van Ajax inlopen en scoorde met een schuiver.

Ajax stelde daar niets tegenover. In de verdediging bleven Veldman, Louhenapessy, Frank de Boer en Melchiot nauwelijks overeind tegen de tweemansvoorhoede Abdellaoui-Stewart. Bij NAC maakte de Noor Staurvik zijn debuut. Hij speelde een bekeken wedstrijd op het middenveld. Uit een dieptepass van hem kwam Stewart in kansrijke positie. De spits passeerde de uitglijdende Veldman en scoorde. Ajax kreeg twee kansen, waarvan er op z'n minst een door Kluivert benut had moeten worden. In de tweede helft verving Babangida Louhenapessy. Ajax kreeg een overwicht, maar geen kansen. NAC had een paar grote mogelijkheden, maar slaagde er niet in de score te vergroten. Ajacied Babangida schoot tegen de paal.

    • Guus van Holland