Netanyahu wil nationale eenheid

TEL AVIV, 16 NOV. Premier Benjamin Netanyahu heeft voor de eerste maal gesproken over de noodzaak tot de vorming van een regering van nationale eenheid om het vredesproces te kunnen voortzetten.

Dat meldde gisteravond de politieke commentator van het TV-journaal. Terwijl Netanyahu werd aangehaald kwam de minister van Financiën, Dan Meridor, met dezelfde boodschap op het scherm. Volgens Meridor stemmen de standpunten van Likud en de Arbeidspartij ten aanzien van de permanente oplossing van het Palestijnse vraagstuk voldoende overeen om gezamenlijk met de best mogelijke resultaten met de Palestijnen verder te onderhandelen. In dit verband noemde hij overeenkomsten tussen beide partijen betreffende Jeruzalem, niet de de terugkeer van Palestijnse vluchtelingen en handhaving van de Israelische nederzettingen in bezet gebied.