Hoogvliet

Coen van Zwol geeft ('Tv-vooraf', NRC HANDELSBLAD, 28 oktober) zijn visie op de vanaf die avond uitgezonden driedelige documentaire 'Document'.

Van Zwol bespreekt hierbij onder de kop 'Dumpplaats voor mislukkelingen' de situatie in een onderdeel van de oudste wijk van Hoogvliet. (Ter informatie : er zijn acht wijken in Hoogvliet. Hij baseert zich hierbij alleen op de documentaire en geeft niet aan of de film een werkelijk beeld van de situatie in Hoogvliet biedt.

Deze documentaire blijkt over nog geen honderd mensen op een totaal aantal van 38.000 inwoners alhier informatie te geven. Zowel de gefilmde situatie als de toelichting geven een beeld van Hoogvliet dat totaal niet representatief is voor Hoogvliet. De indruk die nu gewekt wordt, is dat Hoogvliet beheerst wordt door de gemelde onaangename situaties. Volledig onjuist dus!

Om in het kort enkele positieve kanten van Hoogvliet te noemen: Hoogvliet is één van de meest groene wijken van Rotterdam; de parken langs de rivier de Oude Maas en de door de Shell geschonken Heemtuin zijn alleraardigst; er wordt hard gewerkt om natuurpaden en groenstroken aan te leggen of te verfraaien; er is een kinderboerderij, een manege, er is veel sportgelegenheid; er zijn vele en goed bereikbare winkelcentra; er is een uitstekend programma voor opknapbeurten en nieuwbouw (o.a. in de wijk die door Lotte Stam-Beese ontworpen is); en, tenslotte, in de nabije omgeving liggen zowel leuke oude stadjes en dijkjes als het centrum van Rotterdam.

    • V.P. Fransen-Van Wier