Hagemeyer sluit Borsumij Textiles

Handelshuis Hagemeyer gaat zijn dochterbedrijf Borsumij Textiles sluiten. Het bedrijf is zwaar verliesgevend. Bij de Nederlandse vestiging in Roelofarendsveen verdwijnen dertig arbeidsplaatsen en in het Verre Oosten nog twaalf banen.

In maart kondigde het handelshuis nog aan Borsumij Textiles te saneren en vervolgens te willen verkopen. Gesprekken met verscheidene potentiële kopers en initiatieven voor een buy out of een gedeeltelijke doorstart zijn echter zonder resultaat gebleven.

Borsumij Textiles is groothandel in textiel. De behoefte aan dergelijk werk neemt af. De afgelopen jaren heeft Borsumij Textiles “tientallen miljoenen” verlies geleden, aldus een woordvoerder van Hagemeyer, die de sluiting zei te betreuren. De onderneming was ooit onderdeel van Borsumij Wehry. Dit Haagse handelshuis kwam vorig jaar in handen van Hagemeyer. Tot enige jaren terug zette Borsumij Textiles ruim 300 miljoen gulden om.