Boca Juniors laat fans delen in winst

BUENOS AIRES, 16 NOV. Fans van de Argentijnse voetbalclub Boca Juniors zullen de verrichtingen van hun favoriete spelers de komende maanden met meer dan gemiddelde belangstelling volgen. Zij kunnen binnenkort geld verdienen als de club één van zijn talenten voor veel geld verkoopt.

Boca Juniors, de club waar Diego Maradona groot werd, gaat als eerste ter wereld een beleggingsfonds oprichten dat speciaal is bedoeld voor de financiering van aankopen. Het fonds, dat een notering krijgt op de effectenbeurs van Buenos Aires, begint met een startkapitaal van 20 miljoen peso (34 miljoen gulden).

Voor dat geld koopt de vereniging nieuwe voetballers. Vindt er vervolgens een transfer plaats dan vloeit de opbrengst naar het beleggingsfonds. Ook is gedacht aan de mogelijkheid van langdurige blessures die leiden tot vroegtijdige beëindiging van de voetbalcarrière. Om dergelijke tegenslagen op te vangen heeft het fonds een speciale verzekering afgesloten. (ANP)