Tennisster Graf kwaad op justitie in Duitsland

NEW YORK, 15 NOV. Steffi Graf is kwaad op de autoriteiten in Duitsland. Ze zegt dat er met haar een spelletje wordt gespeeld. Al twee keer is haar toegezegd dat vader Peter snel zou vrijkomen. Die zit al vijftien maanden vast op verdenking van belastingontduiking.

Ze komt met haar ontboezemingen in een vraaggesprek met de New York Times. “Het proces gaat niet meer om het geld. Ze willen mijn vader als voorbeeld stellen, terwijl moordenaars vrij rondlopen en kinderen worden verkracht.”

Graf geeft wel toe dat ze er fout aan heeft gedaan haar financiële zaken niet zelf te regelen. “Het is een zaak die mij al te lang achtervolgt en langzamerhand soapachtige trekjes vertoont. Het is geen nachtmerrie maar helaas realiteit. In een periode dat je niet kunt spelen, breekt je dat dubbel op”, aldus de nummer één van de wereld.

Graf, die vijf weken geblesseerd was, speelt deze week in Philadelphia. Volgende week verdedigt ze haar titel bij de Masters in New York. (SID/DPA)