Ramsj

Carlos Fuentes: The burries mirror; reflections on Spain and the New World. Gebonden, André Deutsch 1992, van ƒ 64,80 voor ƒ 29,90. Het Martyrium Amsterdam.

Een goed geschreven geschiedenis van Spanje, met extra aandacht voor de kolonisatie van Zuid-Amerika en de sporen die de Spaanse cultuur tot op de dag van vandaag in de Nieuwe Wereld heeft achtergelaten. Vanaf de grottekeningen in Altamira tot aan de Spaanse graffiti in Los Angeles, de tweede spaanstalige stad in grootte ter wereld (na Mexico-stad). Bibliografie en register. Bij Scheltema Holkema Vermeulen ligt een aanvullend boek in de ramsj: Havana, portrait of a city van Juliet Barclay (van ƒ 68,60 voor ƒ 25,-), de geschiedenis van 'the most extravagantly beautiful city in the Caribbean' vanaf de zestiende eeuw tot aan het definitieve vertrek van de Spanjaarden uit Cuba op 1 januari 1899. Fraaie architectuurfoto's.

    • Henk Lagerwaard