Prijsvraag; Een nieuw lied voor Sinterklaas

Win je naam in chocoladeletters!

Sinterklaas is een man met een lange baard en een jurk aan. Hij woont in Spanje, hij rijdt goed paard en hij is heel oud. Maar eigenlijk is dat allemaal niet zo belangrijk. Het belangrijke is, dat Sinterklaas cadeautjes geeft: suikerbeesten en chocoladeletters en barbiepoppen en computerspelletjes en wat er nog meer op je verlanglijst staat. Daar hoef je bijna niets voor te doen. Sinterklaas verwacht niets terug voor zijn goede gaven. Het enige dat je hoeft te doen is wat water en een wortel neerzetten. En die zijn niet eens voor de Sint, maar voor het paard. De Sint verwacht alleen een lied. Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht, Zie de maan schijnt door de bomen, Hoor ik daar geen paardenvoetjes. Sinterklaas vindt dat heel mooie liedjes. Als hij over de daken galoppeert, hoort hij ze uit de schoorstenen waaien.

Maar Sinterklaas, die morgen in Nederland aankomt, zou ook wel eens wat nieuws willen horen, iets anders dan Makkers staakt u wild geraas en Hoe huppelt zijn paardje. Schrijf daarom een nieuw lied voor de Sint. Het mogen nieuwe woorden zijn bij een bestaand lied, zoals Sinterklaas Kapoentje. Maar je mag er ook een nieuwe melodie bijmaken. Wij zullen alle liederen voor Sinterklaas zingen of aan hem laten horen, want je mag ook een cassettebandje opsturen. De bedenker van het mooiste lied wint zijn of haar naam in chocoladeletters, voornaam en achternaam, in puur, melk, wit en met nootjes. Het lied wordt op 6 december, de echte verjaardag van Sinterklaas, afgedrukt op de Kinderpagina.

Stuur het nieuwe lied voor 29 november naar Prijsvraag Sinterklaas, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Schrijf je naam, leeftijd en adres op de envelop en op de inzending. Stuur alleen een cassette als je ook een nieuwe melodie hebt verzonnen. Inzenders mogen niet ouder zijn dan 12 jaar.