Plan voor fusie en verkoop Russische telecom

MOSKOU, 15 NOV. De Russische regering werkt aan een plan voor de verkoop aan de particuliere sector van een deel van de telecom-sector. Hiertoe zullen regionale staatstelefoonmaatschappijen fuseren met Rostelelecom, de enige, door de staat gecontroleerde telefoonmaatschappij voor internationale verbindingen.

De Russische staat zou een controlerend aandeel in de nieuw te vormen grote telefoonmaatschappij behouden. Het plan dat buitenlandse investeerders moet aantrekken, zal de komende weken worden afgerond, aldus woordvoerder Igor Plotnikov van het Comité voor Staatseigendommen.

In het project treedt een bankconsortium onder leiding van Rothschild op als adviseur. Aan het consortium zijn volgens de Financial Times ook ABN Amro en ING Groep gelieerd. (Reuter, DPA)