Forse stijging winst Stad Rotterdam

Verzekeraar Stad Rotterdam heeft de eerste negen maanden van dit jaar “prima” gedraaid. De omzet ging omhoog met 14,7 procent tot 3 miljard gulden en de nettowinst met 15,6 procent naar 103,2 miljoen gulden.

Het bestuur verwacht voor het hele jaar een belangrijke stijging van de nettowinst, waardoor de winst per aandeel duidelijk hoger zal uitkomen dan in 1995. Vorig jaar verdiende het concern 133 miljoen gulden, 16,4 procent meer dan het jaar ervoor.

Het resultaat bij autoverzekeringen was in de eerste negen maanden aanzienlijk beter dan in dezelfde periode van 1995. De branche is nu weer winstgevend en het ziet er niet naar uit dat de premies per 1 januari omhoog gaan. De uitkomsten in de andere schadebranches handhaafden zich op het hoge peil van vorig jaar. De productie van levensverzekeringen groeide met 20 procent. Er werd 23 procent meer aan nieuwe hypotheken verstrekt, in totaal voor 1,3 miljard gulden. De beleggingsopbrengsten stegen met 15,7 procent van 871 miljoen gulden tot iets meer dan 1 miljard. In verband met de gunstige ontwikkelingen betaalt Stad Rotterdam over dit jaar een interimdividend van 94 cent per aandeel. In 1995 was dat 84 cent.