EU-geld voor MKB

BRUSSEL, 15 NOV. Het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in de Europese Unie krijgt de komende vier jaar opnieuw steun uit Brussel. De ministers van Industrie besloten gisteren 127 miljoen ecu (270 miljoen gulden) uit te trekken voor een nieuw meerjarenprogramma, dat loopt van 1997 tot 2001.

Het geld is onder meer bedoeld om de export in de MKB-sector te bevorderen, buitenlandse vrouwen aan te moedigen tot ondernemerschap en onderzoek en innovatie te stimuleren. Voor het Nederlandse MKB is van belang dat Brussel de administratieve lasten wil terugdringen en de regelgeving wil vereenvoudigen, zei minister Wijers.

Uit een studie van het accountantsbureau Deloitte & Touche bleek eerder dit jaar dat het overschot van regelgeving ten koste gaat van de werkgelegenheid in deze sector. De overmaat kan zoveel kosten met zich meebrengen, dat kleine ondernemers zelfs medewerkers moeten ontslaan, waarschuwden de onderzoekers. (ANP)