De Boze Theepot 5

Op de rommelmarkt gaf de Boze Theepot zijn ogen goed de kost: gerafelde theedoeken, afgebladderde theemeubels, kromgebogen theelepeltjes, theebladen met pitrietranden... Prachtig, maar daar kwam hij nu niet voor. Hij was op zoek naar tweedehands theepotten die niet te beroerd waren een werkje voor hem te doen. Onder een boom stonden er wel tien, dicht op elkaar. Ze waren in druk gesprek.

'Wie wil graag afwassen en stofzuigen? Niet allemaal tegelijk', riep de Boze Theepot. 'Ik wil wel', reageerde een kameelvormig exemplaar. 'Ikke, ikke', snikte een heel klein theepotje uit een poppenhuis. 'Mij moet u hebben voor in de huishouding. Ik kan niet breken, ik ben namelijk van tin', solliciteerde een derde. De Boze Theepot schudde nee: 'Jij zeker niet, misschien heb je de tinpest wel!'