'Bod Heineken op rest van El Aguila'

Heineken overweegt een bod op de aandelen in de Spaanse brouwerij El Aguila die het concern nog niet in zijn bezit heeft. Dat zeggen handelaren op de beurs in Madrid.

Heineken is eigenaar van 64,8 procent van de Spaanse brouwerij. Op de beurs in Madrid is de koers van El Aguila al drie dagen gestegen. Maandag stond de notering nog op 621 peseta. Dinsdag en woensdag liep de koers op tot 680 peseta en gisteren werd een hoogste niveau van 722 peseta genoteerd. Tegen het sluiten van de beurs stond El Aguila op 695 peseta. Het handelsvolume in El Aguila was deze dagen zeven keer het daggemiddelde in de afgelopen twaalf maanden.

Heineken geeft traditiegetrouw als antwoord overal interesse in te hebben en voor alles open staan. De Nederlandse brouwer wil echter niet op geruchten reageren. Heineken zou volgens de geruchten overwegen het Spaanse bedrijf nog verder te reorganiseren. El Aguila is al jaren verlieslatend. De afgelopen jaren is er bij de Spaanse brouwer behoorlijk gesaneerd. Begin april telde El Aguila 1456 werknemers. Begin 1992 waren dat er nog bijna 2600. In 1992 verkocht het Spaanse bedrijf zijn brouwerij in Cordoba, in 1993 volgde de vestiging in Zaragoza. De brouwerij-activiteiten zijn sindsdien geconcentreerd in Valencia en Madrid.