Rottink Reizen verwacht forse groei

De reisorganisatie Rottink Reizen in Hengelo voorziet de komende jaren een flinke expansie. Tot de eeuwwisseling zal de omzet groeien van 300 miljoen gulden naar 500 miljoen en het aantal vestigingen zal toenemen van 61 nu naar ongeveer honderd.

Rottink is van plan op korte termijn Harmanni Reizen in Assen over te nemen. Dit reisbureau brengt een omzet van 33 miljoen gulden, 45 werknemers en veertien kantoren in. De overname van Harmanni Reizen zal in geen geval arbeidsplaatsen kosten, zo verzekerde directeur P. Kirch van Rottink gisteren. Bij Rottink Reizen werken driehonderd medewerkers.

Kirch vindt het van groot belang dat Rottink Reizen door zijn expansieplannen in staat is haar positie als Nederlandse reisorganisatie te versterken. Hij wijst in dat verband op de positie van Arke en Holland International, die voor het grootste deel in handen zijn van de Duitse reisgigant TUI.

Rottink is eigendom van BCD Holdings, dat in handen is van de familie Fentener van Vlissingen. Binnen BCD Holdings werkt Rottink samen met het het Amerikaanse zusterbedrijf WorldTravel Partners. Deze reisorganisatie behoort met een omzet van 1,1 miljard gulden tot de tien grootste Amerikaanse touroperators.