Overname verhoogt winst Norit

AMERSFOORT, 14 NOV. Norit neemt Beheersmaatschappij Leushuis in Hengelo over. Daardoor stijgt de winst van Norit over 1996 met ten minste 55 procent tot zeker 17 miljoen gulden. De omzet neemt toe van 256 miljoen naar 350 miljoen gulden. Per gewoon aandeel verwacht Norit een 40 procent hoger netto resultaat van zeker 1,40 gulden.

Leushuis levert mondiaal kennis en installatiediensten op het gebied van procestechnologie voor voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie. Bij Leushuis werken 120 mensen. Daarmee komt het aantal medewerkers van Norit op ongeveer 1.300. Door de overneming krijgt Norit indirect ook een belang in X-Flow, een producent van membranen.

Niet bekend

Norit nam dit jaar al het Britse Intergen Berkeley over. Ook kocht het van Elf Autochem een fabriek voor actieve kool in de VS. (ANP)