Banen weg bij veiling

ROTTERDAM, 14 NOV. Bij The Greenery International, de gefuseerde veilingorganisatie waarbij zich dit voorjaar acht groenten-, fruit- en paddestoelenveilingen hebben aangesloten, zullen ongeveer 350 werknemers moeten afvloeien. De nieuwe organisatie zal zo'n 800 werknemers tellen, nu zijn in totaal 1.040 mensen in dienst van de veilingen. Dat heeft het bestuur van The Greenery vanochtend bekend gemaakt.

Het bestuur wijst er op, dat er wel 110 banen zijkomen, zij het in 'nieuwe vakgebieden'. Zo heeft de organisatie behoefte aan mensen met een commerciële opleiding en mensen uit de sector informatie-technologie, een 'noodzakelijke instroom van specifieke deskundigheid'.

De dienstenbond FNV meent dat er bij de veilingen 450 tot 550 banen direct verloren gaan. Indirect zouden als gevolg van de fusie nog eens 1.000 mensen hun baan verliezen. Het gaat daarbij volgens de Dienstenbond om werk bij bedrijfjes die direct afhankelijk zijn van de veilingen. Ook voor die groep is volgens de bond nog niets geregeld.De veilingmedewerkers zijn gisteravond geïnformeerd over de saneringsplannen.