VS sturen wapens naar Afrika

WASHINGTON, 13 NOV. De Verenigde Staten hebben gisteren bevestigd militaire hulp te sturen naar Ethiopië, Eritrea en Oeganda, maar ontkend dat het de bedoeling is daarmee deze landen te helpen het moslim-fundamentalistische bewind in hun buurland Soedan ten val te brengen.

The Washington Post meldde zondag dat Washington voor ongeveer 20 miljoen dollar overtollig militair materieel stuurt naar Ethiopië, Eritrea en Oeganda, waar Soedanese oppositiegroepen een gemeenschappelijk offensief tegen Khartoum zouden voorbereiden. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onderhouden de VS diplomatieke relaties met Soedan - hoewel alle diplomatiek personeel is teruggetrokken - en bestaat er een “actieve dialoog” met de Soedanese regering. (Reuter)