Recordbedragen veiling New York

NEW YORK, 13 NOV.Een anonieme koper heeft gisteren op een veiling bij Sotheby's in New York bijna twaalf miljoen dollar betaald voor Petite Danseuse de Quatorze Ans, een beeld van Edgar Degas. Er is niet eerder zo'n hoog bedrag voor een Degas betaald.

Voor de vijf kunstwerken van Impressionisten, ter veiling ingebracht door het Shelburne Museum (Vermont), werd in totaal meer dan 28 miljoen dollar betaald. Een anonieme koper betaalde ruim acht en half miljoen dollar, ook al een recordbedrag, voor Danseuse Jaune, een tekening van Degas.

Het hoogste bedrag op de veiling werd betaald voor La Côte Du Galet, A Pontoise van Paul Cézanne. Elf miljoen dollar bracht het op.

24 van de overige 63 werken bleven onverkocht. De veiling bracht in totaal meer dan 92 miljoen dollar op.