Philips schrapt 240 banen in Duitse Krefeld

Philips schrapt bij zijn vestiging in Krefeld 240 banen. Een deel van de activiteiten verplaatst het concern vanuit Krefeld naar het Poolse Kwidzyn en naar Singapore.

De produktiekosten zijn gewoon te hoog, aldus een Philips-woordvoerder. Kwidzyn ligt zo'n 80 kilometer onder Gdansk. De activiteiten die Philips verplaatst betreffen de produktie van hoge-frequentiemodulen voor tv-toestellen, videorecorders en satelliet-ontvangstinstallaties.

Het concern wil wel de produktontwikkeling in Krefeld handhaven met werk voor circa 110 mensen. De concurrentie van producenten uit lage-lonenlanden en de jaarlijkse prijsdaling van meer dan 10 procent laat Philips geen alternatief meer, zei een Philips-woordvoerder. In juli maakte het concern bekend bij de divisie Sound & Vision ingrijpend te gaan reorganiseren. Daarbij verdwijnen 6000 van de 40.000 banen. Vorige maand kondigde de nieuwe topman Cor Boonstra naar aanleiding van een 77 procent lager bedrijfsresultaat nog meer verlies van arbeidsplaatsen aan.