Opnieuw rellen in Frans Guyana

GUYANA, 13 NOV. In het Franse departement Guyana zijn opnieuw hevige rellen uitgebroken. Bendes trokken gisteravond plunderend door de stad Cayennes, verbrandden autobanden en gooiden brandbommen en molotovcocktails.

De rellen begonnen vorige week nadat studenten, die protesteerden tegen de slechte omstandigheden op scholen, in botsing kwamen met de politie. Bij die rellen viel een dode. Aanleiding voor het opnieuw uitbreken van de rellen was de uitspraak van een rechter, die gisteren zeven gearresteerde relschoppers veroordeelde. Na de rellen van vorige week zijn 200 man Franse oproerpolitie overgevlogen uit Parijs om de plaatselijke politie bij te staan. De Franse regering heeft aangekondigd dat volgend jaar besprekingen zullen beginnen over de toestand in Guyana, waar de werkloosheid boven de 25 procent ligt. De Franse minister voor Overzeese Gebieden, Jean-Jacques Peretti, zei gisteren dat de problemen zijn te wijten aan de illegale immigratie. De bevolking van Frans Guyana is in de afgelopen dertien jaar gegroeid van 80.000 naar 140.000. (Reuter)