NMS Spaarbank wil expanderen

De NMS Spaarbank gaat uitbreiden. De ING-dochter wil van haar spaarbankuitstraling af en het aantal kantoren binnen twee à drie jaar opvoeren van 500 naar maximaal 600.

De bank herdoopt zich in Regiobank. Die nieuwe naam moet deze dwerg in bankenland het imago geven van de lokale bank om de hoek.

De in 1927 opgerichte NMS Spaarbank - voorheen Nederlandsche Middenstands Spaarbank - is jarenlang louter een spaarbank geweest. In de jaren negentig ging het roer om. “We bieden nu een volledig pakket aan bankdiensten”, aldus hoofd marketing P. Dreuning. De nieuwe naamgeving en een reclamecampagne via dagbladen, radio en tv moeten de regionale rol van de bank benadrukken.

NMS Spaarbank bestaat uit een hoofdkantoor (120 werknemers) met daarnaast 500 onafhankelijke vestigingen, geleid door zelfstandige ondernemers. Spaarders zijn goed voor zo'n 5,8 miljard gulden aan inleg en de bank heeft zo'n 2,2 miljard gulden aan hypotheekcontracten lopen.