Correcties & Aanvullingen

Ede Staal

In de tv-kritiek Een zanger en een ziekenverzorgster (in de krant van donderdag 7 november, pagina 29) werd de film over de Groningse zanger Ede Staal alleen toegeschreven aan Henk van Middelaar. Hieraan kan voor produktie en regie David Blitz toegevoegd worden. Van Middelaar was volgens de titelrol verantwoordelijk voor 'samenstelling, interviews en research'.

Criminele jongeren

Onder de kop 'Niemand weet raad met criminele jongeren' (in de krant van vrijdag 8 november, pagina 3) werd een vraaggesprek afgedrukt met G. van der Most, kinder- en jeugdpsychiater bij de inrichting De Ruyterstee in Smilde. Deze kop was niet juist. De uitspraak 'niemand weet raad met criminele jongeren' was geen letterlijke uitspraak van de heer Van der Most.

Schiphol

In het Hollands Dagboek van Schiphol-directeur Hans Smits (in de krant van zaterdag 9 november, Zaterdags Bijvoegsel pagina 7) is het woord 'moeilijk' weggevallen in zijn tekst over vrijdag 1 november. De zin had moeten luiden: “Het is moeilijk te begrijpen dat sommigen het besluit over de uitbreiding van Schiphol een nederlaag voor het milieu noemen.”