Wegverkeer

Toen ik de 'interessante gedachten' van minister De Boer over ons wegverkeer las (6 november), dacht ik in eerste instantie dat ik in een ander land leefde dan zij. U moet eens aan iemand, die 's ochtends op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam in de file met 20 à 30 km/u kruipt, uitleggen dat hij 90 moet rijden (graag!). Want iedereen die op dit traject in het spitsuur een gemiddelde van meer dan 50 km/u kan rijden, zou dolblij zijn.

Wat kan het mij schelen, of 's nachts of bij weinig drukte 90, 100 of 120 gereden wordt, dan stroomt het verkeer door en worden er per gereden kilometer veel minder schadelijke stoffen geproduceerd dan bij het stilstaan en optrekken tussen nul en 30 km/u. Ik zoek een politicus, die zich ten doel stelt op onze 'snelwegen' in het spitsuur een minimum-snelheid van 50 km/u te bereiken.

    • Chr. Von Klösterlein