Verkleining belang Tóth in Content getrapt

De verkleining van het belang van directeur Sylvia Toth in uitzend- en opleidingsbedrijf Content gebeurt in fasen. Gisteren is bekendgemaakt dat de zakenvrouw haar belang heeft teruggebracht van 50,3 tot 19,28 procent.

Het is de bedoeling dat dit aandeel verder wordt gehalveerd. De verkoop van nog meer aandelen Content hangt af van uitoefening van de zogeheten green shoe optie, die het belang met ruim 4 procent moet verkleinen. De resterende 5 procent komt voor rekening van Content zelf. Het bedrijf ziet gezien de lage rentestand en de gezonde liquiditeitspositie ruimte dit belang van de directeur over te nemen. De aankoop heeft een positief effect op de winst per aandeel, verwacht Content. Wel moeten de aandeelhouders hun goedkeuring over deze transactie uitspreken.

Vorige week verkocht Tóth ruim 1,7 miljoen aandelen tegen een prijs van 70 gulden per stuk. Door het belang te verkleinen zegt zij een einde te willen maken aan overnamegeruchten en te streven naar een verdere verzakelijking van haar relatie met Content.