Vakbonden akkoord met overname DAF

De vakbonden bij DAF raden hun leden aan in te stemmen met de overname van de Eindhovense vrachtwagenfabrikant door het Amerikaanse Paccar.

Vanmiddag moesten de leden zich uitspreken over de transactie. Zowel de Industriebond FNV als De Unie verwacht steun van de achterban. De afgelopen weken zijn bonden en ondernemingsraad het eens geworden met de directie over de voorwaarden waaronder DAF wordt overgenomen. Afgesproken is dat DAF blijft bestaan onder de eigen naam, dat Eindhoven de hoofdvestiging blijft, de huidige arbeidsvoorwaarden niet veranderen en dat de bestaande fabrieken worden gehandhaafd. Ook is vastgelegd dat de balansverhouding (verhouding tussen schulden en eigen vermogen) van DAF net zo gezond of ongezond is als die van Paccar als geheel. Volgens de vakbonden is dat een belangrijke garantie voor de werkgelegenheid.