Personeel Smit Lloyd wijst zwaar loonoffer af

De driehonderd werknemers van Smit-Lloyd peinzen er niet over 18 procent salaris in te leveren. Het personeel draagt de vakbond op met de directie naar alternatieven te zoeken. Smit Lloyd dreigt daardoor in problemen te komen met het Amerikaanse Seacor, dat het Rotterdamse bedrijf onlangs overnam.

Seacor kocht Smit Lloyd vorige maand voor 240 miljoen. Beide bedrijven sloten tevens een contract waarbij de Rotterdamse rederij voor drie jaar het management over zijn 49 schepen blijft voeren. De werkgelegenheid was volgens de Smit Lloyd-directie op die manier voor de komende drie jaar gegarandeerd.

De directie ging daarna de onderhandelingen over een nieuwe CAO in met de eis dat de loonkosten met 18 procent omlaag gaan. Als Smit Lloyd niet concurrerend kan blijven op de Europese markt loopt het managementcontract met Seacor gevaar, aldus de directie.